PERMANENTE MAKE-UP

Permanente make-up bootst het uiterlijk na van net aangebrachte lippenstift, lipliner, wenkbrauwpotlood en eyeliner. Het gebeurt via een proces dat micropigmentatie wordt genoemd, waarbij een tatoeage pen wordt gebruikt om permanente inkt in de huid te injecteren.

Elke procedure duurt tussen de 30 en 120 minuten, onder verdoving om het gebied dat wordt getatoeëerd te verdoven. Net als bij elke tatoeage, zal de kleur aanvankelijk helderder of donkerder lijken en daarna vervagen.

Het gebied zal tussen de 2-5 dagen opgezwollen zijn en zal korsten voordat het geneest.

Meest gestelde vragen (F.A.Q.)

U hoeft niets mee te nemen. Bij Beauty Cara Rania is alles voor de behandeling inbegrepen.

Onze behandelingen zijn alleen op afspraak. U kunt deze telefonisch maken.

Samenvatting advies voor Micropigmentatie (Semi Permanente Make-Up)
Micropigmentatiebehandelingen kunnen variëren van zeer subtiel tot dramatisch, afhankelijk van wat de klant zoekt. Een algemene regel is: hoe dramatischer, hoe langer het duurt. Hieronder worden de meest gevraagde procedures toegelicht.

Wenkbrauwen
Wenkbrauwen zijn de frames van het gezicht. Wanneer sets wenkbrauwen correct zijn ontworpen, kunnen ze de ogen optillen en een jeugdiger uiterlijk aan het gezicht geven. Klanten met dunne wenkbrauwen kunnen deze laten corrigeren, en ze kunnen volledig worden gereconstrueerd voor mensen met totale haaruitval zoals alopecia. Geavanceerde technieken voor wenkbrauwreconstructie omvatten de kunst en vaardigheid van het repliceren van echt haar.

Lipliner
Lippen kunnen worden gedefinieerd om een ​​onregelmatige lipvorm te benadrukken of te corrigeren, of om kleur toe te voegen aan lippen die hun definitie hebben verloren. Geavanceerde technieken voor lippen omvatten kleurmenging en volledige liptint.

Eyeliner
Eyeliner of wimperverbetering wordt gebruikt om diepte en definitie aan de ogen toe te voegen. Kleur en dikte is individueel. Geavanceerde technieken voor ogen zijn onder meer shaded eyeliner.

Houd er rekening mee dat, hoewel het pigment na verloop van tijd vervaagt, het misschien nooit helemaal zal verdwijnen. Als u echt niet tevreden bent met het resultaat, kan een laserbehandeling nodig zijn om het pigment definitief te verwijderen.

Hoe lang duurt het om te herstellen van micropigmentatie?

Er is geen hersteltijd nodig, maar de behandelde gebieden zullen een paar dagen een beetje donker lijken en vervolgens exfoliëren en lichter worden tot een natuurlijker ogende tint. Het tweede bezoek zal nodig zijn om de huid te perfectioneren.
vorm geven en de kleur verdiepen. In sommige gevallen kan er op de gevoelige huid zwelling en/of lichte blauwe plekken ontstaan, maar u kunt weer aan het werk en uw normale activiteiten hervatten
direct na een behandeling. Wat moet je doen na een Micropigmentatie behandeling? Het is erg belangrijk dat u het advies van uw behandelaar zorgvuldig opvolgt na micropigmentatie om het risico op complicaties te verminderen.

Advies na de behandeling omvat:
– Vermijd direct zonlicht op het behandelde gebied.
– Vermijd het dragen van contactlenzen gedurende enkele dagen indien behandeld rond de ogen.
– Vermijd enkele weken zwemmen.
– Pluk geen peeling of schilferende huid.
– Vermijd het dragen van conventionele make-up op de behandelde zone(s) gedurende 3 – 5 dagen.
– Breng 3 tot 5 dagen na de procedure vaseline (petroleumgelei) aan om een barrière te vormen.

Wat zijn de risico’s en mogelijke complicaties van een behandeling met micropigmentatie?

Permanente cosmetische ingrepen zijn van huidinvasieve aard (omdat het een vorm van cosmetische tatoeage is) en daarom kunt u enig ongemak ervaren. Dit kan variëren afhankelijk van de pijngrens van elk individu en de vaardigheden van de technicus die de service uitvoert.

Houd er echter rekening mee dat er verschillende methoden beschikbaar zijn om te helpen bij pijnbestrijding, waaronder verschillende plaatselijke anesthetica. Uw huid zou relatief snel weer normaal moeten worden, aangezien eventuele bijwerkingen zoals zwelling of roodheid over het algemeen mild zijn.

Allergische reacties op permanente cosmetica zijn vrij zeldzaam. U kunt vooraf een huidgevoeligheidstest op een onzichtbaar gebied aanvragen om te kijken hoe uw huid reageert. Sommige technici bevelen routinematig een gevoeligheidstest aan als onderdeel van de behandeling.

Naalden die te diep in de huid worden gestoken, kunnen bloedingen, verspreiding van pigmenten en schade aan de haarzakjes veroorzaken.
Littekens zijn zeer zeldzaam, en meestal vanwege een fout van de behandelaar die de behandeling uitvoert. Als de juiste richtlijnen voor hygiëne en sterilisatie worden gevolgd, zou micropigmentatie zeer veilig moeten zijn met weinig risico’s.

Het is raadzaam om de behandelde gebieden niet te plukken of te wrijven om het risico op infectie te minimaliseren.